Tom Weghorst: ´Ga met ons de dialoog aan´

"Het is natuurlijk lekker activistisch en heerlijk ludiek op de Provada met demonstranten, een gekraakte stand en met een zanger als Armand. Maar wel één met ´n meer dan serieuze ondertoon", aldus Tom Weghorst van KOW.

"Jarenlang ging de aandacht in de bouw voornamelijk naar uitbreiding en grootschalige nieuwbouw. Deze ontwikkeling zit echter compleet op slot. Onze aandacht moet gaan naar de bestaande stad. Dát is de uitdaging van de toekomst. Blaas nieuw leven in al die leegstaande kantoren, kerken, scholen en bedrijfsgebouwen. Geef een nieuwe functie aan verloederde gebieden, bedrijventerreinen, straten, wijken. Dat is mijn pleidooi."

Dergelijke projecten realiseerde KOW al, zoals de transformatie van het eigen Magazijn van oude meuk tot hedendaags evenementenkantoor. Of van het voormalige schoolgebouw Van Merlen in Den Haag tot hippe, lichte loften. Of van de Vogelaar-wijk zoals de Millinxbuurt in Rotterdam tot de prachtwijk die het nu is.

Weghorst gaat verder: "Dergelijke transformaties leiden echt tot verbetering, in de wijk, in de buurt, in de bestaande stad. We moeten alleen wel hiervoor ons vizier verleggen. Dat geldt overigens niet alleen voor ons bureau, maar voor de hele bouw- en vastgoedbranche."